ponedeljek, avgust 19, 2013

Še ena poletna angelska objava

In tukaj so še štirje angelčki varuhi. Hladijo se v senci domačega vrta. Kako pa se hladite vi?
V petek tudi midva končno odhajava na dopust. Do takrat me čaka še kar nekaj dela. Toda z mislijo na dopust je vse lažje.



sreda, avgust 14, 2013

Vložene bučke

Vsako leto pripravim kar dobro ozimnico. Tega me je naučila še mami in čeprav v zadnjem času menda vlaganje ni zelo popularno, ker se dobijo konzerve že zelo poceni, jaz to še vedno počnem. Vsaj vem, kaj jemo. Tako sem letos vložila že češnje, stročji fižol, kumarice, čaka me še srbska solata, paradižnik, rdeča pesa, slive ... pa upam, da bo tudi kaj gob.
Izmed vsega se mi zdi, da so na letošnjem vrtu še najbolje obrodile bučke. Vsaj pri nas jih je toliko, da jih ne morem vseh pojesti, pa sem jih poskušala vložiti. In sedaj, ko sem poskusila, kakšen bo shranek (meni je odličen - bučke so čvrste) delim recept tudi z vami.

Čisto preprost je - vložim jih enako kot kumare:
1 l kis za vlaganje
3 l vode
3 žličke soli
1 žličko sladkorja

Vse to zavremo.

V kozarce pa damo narezane bučke (kockice velike cca 2 cm), začimbe za vlaganje kumaric, lovor, malo šalotke in zalijemo z vrelim kisom. Kozarce zapremo in zavijemo v brisačo, da se počasi ohlajajo. Danes me čaka druga runda.

ponedeljek, avgust 12, 2013

Afriška krilca za ples ob 50-letnici

Praznovanja je konec. Naša soseda Lidija je spoznala Abrahama, ob tej priložnosti pa so ji sosedje - sami fejst pobi - pripravili prav poseben ples. In mene prosili, da jim zašijem takale "afriška krila". Nastalo jih je 8. Nastop je menda uspel. Abrahamovka je preživela, bilo pa je menda veliko smeha in dobre volje.
Lidija, vse najboljše!

četrtek, avgust 08, 2013

Dve navihani Piki

Tile dve navihanki sta nastali že pred štitinajstimi dnevi. Sta pa takole skupaj (in vsaka posebej) prav simpatični, kajne.
Samo še danes vročina - jutri in v soboto pa ohladitve. Bomo lažje dihali. Uživajte na polno!

ponedeljek, avgust 05, 2013

Trije slonji pari

Ker jih kar nekaj časa nisem pokazala, so tu trije novi slonji parčki. Naj malo ohladijo te vroče dneve.