nedelja, november 24, 2013

Regrat u salat ...

"Komaj čakam na pomlad in na regrat u salat, ..." poje ena slovenska. Pa ni treba čakati na pomlad. Danes na sprehodu sem ga nabrala, ker je tako lepo zgledal, in si privoščila tole solato. Krasna, se mi zdi, da je celo manj grenak kot pomladi. Dober. Kaj dober - odličen! Upam, da snega še ne bo kmalu, ga bom še šla nabirat.
Ste že poskusile jesenski regrat?
Uživajte preostanek nedelje!

sobota, november 23, 2013

Pingvinska druščina

Pa je nastalo še šest bratov in sestric. Tale kroj je res fajn. Vesela pingvinska druščina pri meni pa kar klepeta in klepeta. Zato današnji deževni dan ni nič dolgočasen.



nedelja, november 17, 2013

Vzorčni model

Priprave na letošnji dobrodelni bazar pri naši MZPM mrzlično potekajo. Bazar bo namreč že 30. novembra. Sestra, ki je še bolj vpeta v letošnje priprave, me je prosila, če naredim vzorčnega pingvina, ki ga bodo potem sešile prostovoljke. Kroj tegale mistra simpatičnosti je našla na temle blogu - po kosilu pa sem se lotila naloge. Pingvinček je iz filca, sešit na roke.  Velik cca 20 cm. Potreben čas - dobro uro. Zagotovo jih bo nastalo še nekaj. Kroj je preizkušen, šivanje za bazar se lahko prične.

torek, november 12, 2013

Še dva ...


Še dva zgodnje jesenska slončka, ki sem ju pozabila pokazati. Da pa bo arhiv popoln, kar naj bosta tukajle. Pa še tako vesela sta, da bodo malce popestrili današnjo novembrsko sivino.
Zdaj pa počasi novim zmagam naproti - me 23. čaka prvi sejem, pa bo potrebno narediti nekaj malce bolj praznično obarvanih izdelkov. Saj po svoje se že prav veselim.

nedelja, november 10, 2013

Po Levstikovi poti


Včeraj sem se pridružila super Rinini družbi. Skupaj smo se podali na pohod od Litije do Čateža. Prehoditi 22,5 km ni mačji kašelj. Vsaj zame ne. In prav ponosna sem nase. Res! Bilo je fajn, dež nas je poškropil le čisto proti koncu. In ker nismo iz sladkorja, se nismo dali. 
Super je bilo.

ponedeljek, november 04, 2013

Nedeljski objemčki

Včerajšnja nedelja je bila kot nalašč za šivanje objemčkov. Kar 22 jih je nastalo. Prav polepšali so mi včerajšni kisel in zaspan dan in šivanje mi je šlo hitro od rok. Lušna mavrična družinica so, kajne?

sobota, november 02, 2013

Na sejmu doma

November sem pričela s sejmom v mojem (upam, da po petih letih lahko tako rečem) domačem kraju, v Gotovljah. Vsako prvo soboto v mesecu ga pripravijo in premalokrat mi uspe, da se ga lahko udeležim. Pa je vedno lušno. Pisana druščina stojničarjev se nas zbere - tu lahko najdete tako domače sladke dobrote, ročno izdelane izdelke, med, poljščine, kruh, suhomesnate izdelke kot oblačila. Pravi krajevni družabni dogodek. Tudi danes je bilo veselo.
Opažam pa, da je moja zaloga kar pošla. Tudi danes so tri punčke našle nove domove. Bo potrebno narediti nekaj zaloge. Jutri bo menda kar primeren dan za to.
Naj bosta današnji večer in jutrišnja nedelja kar se da fajna.