nedelja, december 29, 2013

Nedeljska Zalika

Tu je še zadnja letošnja punčka. Ime ji je Zalika, sama pa si pravi, da je Zalka plesalka. In res je prava majhna balerina. Dobrovoljna, nasmejana. Ko vstopi v sobo, je tako, kot da bi vanjo posijalo sonce.
Naj prinese nekaj pozitivne energije v tejle današnji objavi tudi vam.
Uživajte nedeljo.

petek, december 27, 2013

Čas do novega leta

Božični prazniki so za nami. Se mi je po vsej decembrski naglici zdelo, kot da se je čas kar ustavil. Super je bilo. Danes življenje, kljub temu da nas v prihodnjem tednu čaka še silvestrovanje, spet seda v stare tirnice. Sem že nazaj v službi. Imamo do novega leta na našem gradu še nekaj dogodkov - Prepevanje ob jaslicah - in če ne veste kam, nas pridite obiskat. Zagotovo bo lepo.
Naj pa vam danes pokažem še nekaj dišečih sivkin vrečk in toaletk, ki sem jih naredila še pred prazniki. Da bodo lepo arhivirane tudi tukaj na blogu.
Če ste doma - uživajte! In če ste v službi - prav tako!

sreda, december 25, 2013

Mir in upanje

Naj vam današnji praznik prinese predvsem upanje in mir v srcu.
Lepo praznujte!

sobota, december 21, 2013

Marina balerina

Naj sivino današnjega dopoldneva prežene nova deklica iz moje pisane dežele. To je Marina balerina. Najprej sem ji sešla belo krilce, pa je tako sitnarila, da hoče rozastega, da sem sedla za šivalni stroj in ji k njenemu rožastemu dresu sešila še roza krilce. Sedaj je zadovoljna in že veselo popeva ter poplesuje po sobi. Pravi, da tako preganja sivino današnjega dne.
Kaj pa ve, kako preženete takle siv dan? Sama sem danes dopoldne že (oziroma še le - malce zamujam) napisala novoletna voščila in jih odnesla na pošto. Priznam, da sivine današnjega dne sploh nisem opazila.
Naj moja Marina balerina prikliče nasmešek na vaš obraz. Uživajte!

četrtek, december 19, 2013

Jaz pa pojdem na ...

"Jaz pa pojdem na Koroško, jaz pa pojdem na Koroško ..." si je včeraj prepevala Zarja. Zelenooka deklica je odšla k prijateljici in upam, da ji je všeč.
Zarja je ljubka, nežna deklica, polna ljubezni, ki jo rada trosi naokoli. V svoji srčkasti oblekici s pentljo v laseh in belimi mašnicami ljubko pozdravlja vsak dan posebej.
Naj bo tudi današnji dan takšen! Prijazen in poln veselja. Naj vas predpraznična mrzlica ne posrka vase. Se ji še uspete upirati?

sobota, december 14, 2013

Marjetka baletka

Marjetke baletke vam še nisem predstavila, kajne? Že v prejšnjem tednu sem dokončala tri baletke. Prvo v modrem - Marjetko. Prava mojstrica v plesu je že in zelo ponosna na svojo modro baletno krilce. Kar naprej bi rada poplesavala, saj pravi, da je takrat najbolj srečna.

Danes na Prazničnem sejmu v Šoštanju je bilo res mrzlo.Prodaja povprečna, družba odlična.
Uživajte december!

četrtek, december 12, 2013

Pingvinji zbor

Takole so se postavili na ogled prejšnjo soboto predno je bila postavljena stojnica. Pravi mehki veseljaki so, ki vedno prinesejo nasmeh na usta in toplino v srce. Ko pa jih stisneš k sebi se še čisto raznežiš po vrhu.
Nekaj pa jih mora dobiti še nogice. Pa trenutno pripravljam še nekaj. S prijateljico Melito šivava kostume za pravljični družinski sprehod Mitosled. Vila Sonca in Vila noči sta že čisto dokončani. Čaka me še zvezdogled in še nekaj manjših kostumov. Pokažem, ko bodo nared.

sobota, december 07, 2013

Obiskali so me inšpektorji ...

Fotko sem si sposodila na FB pri Mariji Skrt - hvala!
Takole lušni je bilo danes na Prazničnem sejmu v Velenju. Sijal je sonček. Samo veter je malce bril. Pa smo bili kljub temu nasmejani. Pa še dacarsko inšpekcijo sem preživela :o).

Na hitro bom napisala za vse, ki obiskujete sejme, na kaj bodite pozorne.
Na vidnem mestu morate imeti označeno ime firme ali s.p. skupaj z naslovom, na vidnem mestu mora biti cenik, tudi artikli morajo biti označeni s cenami.
V škatlici (ali blagajni) imejte vpisano, koliko imate tisti dan menjalnega denarja. (To so pogledale.)
Račune pišite v dvojnikih,  ker pregledajo račune tistega dne, preštejejo trenutni izkupiček v blagajni (škatlici) in preverijo, če se znesek ujema s prištetim menjalnim denarjem. V blagajni ne smete imeti viška. In obvezno k računu priložite zapis o možni menjavi blaga.
Bilo me je strah, priznam. Vendar sem preživela :o). Na koncu dobiš zapisnik in če je vse ok je postopek zaključen.
Vprašala sem jih še, kaj se zgodi, če bi bil na stojnici prodajalec npr. moj sin. In je rekla, da tega ne pregledujejo oni, temveč delovna inšpekcija, da pa je dobro, da imate z družinskim članom, ki je na vaši stojnici v tem primeru pisni dogovor, da vam pomaga na stojnici kot družinski član brezplačno.

Po našem sejmu so se najprej sprehodile in si nato izbrale nekaj stojnic, ki so jih pregledale.

No očitno davčna sedaj res kontrolira nas, male ribe, velike pa mirno plavajo naprej. :o)

petek, december 06, 2013

Miklavževi pomočniki in decembrsko sejemsko dogajanje


Pa smo zakorakali v december. Najbolj praznični mesec v letu in verjetno za večino ustvarjalk tudi eden najbolj delavnih mesecev v letu. Vsaj zame to velja. Pa mi ni žal. Te ustvarjalne delovne obveznosti so mi vedno fajn.
Prejšnji vikend sem pričela z decembrskimi sejmarjenji. ne vem, kako je to pri vas. Meni dajejo posebno energijo, tudi če prodaja ne steče, so tu druženja z ljudmi, druženja z drugimi ustvarjalkami in odzivi, ki so po navadi pozitivni.
Vse štiri nedelje me boste tako našli v dvorcu Novo Celje v Žalcu, jutri v Velenju, prihodnjo soboto v Šoštanju.
Obiščite me kaj, vesela bom.
Za današnji Miklavžev dan  vas pozdravijo trije njegovi pomočniki, ki so komaj čakali, da mu priskočijo na pomoč. Prav po zimsko - v zlate snežinke - so se odeli.

sreda, december 04, 2013

Poj mi pesem ...

Fotka sposojena s spletne strani Vlada Kreslina

Ponedeljkov večer je bil spet nekaj posebnega. S sestro sva si privoščili obisk Kreslinovega koncerta v CD. Z eno besedo nepozabno. Ponovno.
Ne morem si kaj, njegova glasba je meni pisana na srce. Joče z menoj, ko se moram izjokati, napolni me z energijo, ko jo potrebujem. Enostavno ob njegovi muziki uživam.

Za nocojšnji večer delim z vami tisto njegovo, ki "fila baterije". Za vse vas, drage blog-prijateljice. Poj mi pesem o ... prijateljstvu.