sobota, januar 28, 2012

Mlakar je res car

Sinoči sem uživala v gledališču. Zadnja predstava Iztoka Mlakarja je spet vrhunska. Dobra doza smeha, pa tudi razmišljanja o resnicah.
Priporočam, da predstave ne zamudite.

Pa še ena mojih najljubših Mlakarjevih za lepšo soboto.

petek, januar 27, 2012

Ču-ču ... vlak

V nedeljo (uf, danes je že petek) smo imeli v našem muzeju nedeljske ustvarjalnice Mladih muzealcev. Ob priložnostni razstavi o železnici v našem mestu, so mladi muzejski navdušenci ustvarjali.
Takle lepo poslikan vlak je naredila naša Loretka.
Sama pa sem ob tej priliki ustvarjala v kuhinji. Namesto običajnih piškotov sem pekla lokomotive. Da je bilo vse v stilu.



Recept za maslene lokomotive:
25 dag masla,
30 dag moke,
12 dag sladkorja,
1/2 pecilnega praška,
1vanilij sladkor,
5dag mletih mandeljev,
zgneteš testo, pustiš da vsaj pol ure počiva, razvaljaš na primerno debelino in izrežeš lokomotive (seveda lahko tudi kakšno drugo obliko). Pečeš 10 minut na 180°. Ko so pečeni, stopiš čokolado in premažeš piškote.

Ker jih je hitro zmanjkalo, so bili očitno dobri.

četrtek, januar 26, 2012

In bonbonček dobi ...

Hali!

Še krako poročilo o žrebanju.
Sodelovalo vas je 10 - 9 s komentarjem pod člankom in Hrandica, ki se mi je oglasila na mail. Žrebal striček Random in izžrebal številko 8. Osmi komentar je napisala Hali. Čestitke. Saj veš, pošlji mi naslov (da ne iščem med starimi maili) in upam, da ti bo bonbonček všeč!

četrtek, januar 19, 2012

Januarska Jerca

To je Jerca - prva punčka z letnico 2012.
Leto 2012 bo tudi v našem mestu obarvano evropsko. Velenje je namreč partnersko mesto Maribora v projektu Evropska prestolnica kulture. Obeta se še pestrejše kulturno leto, ki se ga že veselim.
Pokukajte na spletno stran . Uradna otvoritev v Mariboru je minila, v našem mestu pa pričenjamo z dogajanji v soboto, 21. januarja. Mogoče pa bodo dogajanja v letu EPK priložnost, da nas kdaj obiščete. Boste videli, v Velenju je lepo!

sobota, januar 14, 2012

V Novo leto z 200-tico

Krepko smo že zakorakali v novo leto, sama pa se danes prvič oglašam. Tale blogec je kar malce sameval. Ste me kaj pogrešale? Dnevi so brzeli z nadzvočno hitrostjo. In ker nosi prva objava v letu 2012 številko 200 na mojem blogu in ker je v tem času minil tudi moj rojstni dan, je to zagotovo priložnost, da vas obdarim.

In kaj je potrebno storiti? Nič posebnega. Pofočkajte se pod tole objavo. Časa imate natančno en teden - torej do 21. januarja. Žrebala pa bom v nedeljo 22. 1.

Zdaj grem pa prebirat vaše bloge. Vem, da ste bile pridne in se že veselim druženja z vami.