četrtek, maj 31, 2012

Malo pikasto in malo rožasto

Tele toaletke so nastale že za cvetlični sejem, pa jih še nisem uspela pokazati - dve pikasti in 4 rožaste. Šele pri nalaganju fotk sem opazila, da bi jih bilo za "fotošuting" fino napolniti z malo  papirja, kajne? Pa nič zato. Kar je, je.


V soboto (prestavljeno na 23. junij) pa bo v Velenju BazArt. Tudi moja Pisana rokodelnica bo tam. Upam, da bo vreme zdržalo.

torek, maj 29, 2012

Spokojno v travi

Takole spokojno so posedli tile štirje varuhi. Čisto potiho, vsak s svojimi mislimi, na koščku pokošene trave. Travne bilke jim predstavljajo oporo. Čas se je kar ustavil. Trenutek spokojnosti.

Kaj pa vam predstavlja spokojnost?

torek, maj 22, 2012

Petra

Čas mi ni dopuščal preiskušanja novih idej, čeprav me je močno mikalo. Petre pa vam še nisem pokazala. Danes je tale modrooka črnolaska že v Ljubljani. Zelo je ponosna na svojo pikasto oblekico in gotovo ste opazili, da je rdeča njena najljubša barva.

Sem pa pravkar na Andrejinem blogu prebrala tale zapis. Toplo vam priporočam, da ga preberte. Kaj lahko storimo, da bi spremenili svet? Sama se včasih počutim tako nemočno. Andreja, še tukajle, hvala, ker si zapis delila z nami.

sobota, maj 19, 2012

Blanka in en velik HVALA!

Spoznajte še Blanko. Blanka je en pocukran deklič, rada nosi volančke, pred ogledalom si kar naprej ureja svoje čopke. Skratka sladka mala navihanka.

Tukajle pa še en velik HVALA - Moi - zate. Včeraj je pripotovala do mene tale malce drugačna lepotička,
polna prekrasnih idej in če mi uspe v bitki s časom, eno izmed njih preizkusim že ta vikend.

Uživajte, menda bo ta vikend sonček.

četrtek, maj 17, 2012

Renata


Renata je nova deklica v naši družini. Modrooka deklica se rada igra. Njena domišljija je brezmejna. V njeni družbi ni nikoli dolgčas. Če pa vam prišepnem še, da je njena najljubša poslastica sladoled in da komaj čaka poletje, potem vam je zagotovo vse jasno.
Renata je "ta glavna"!

torek, maj 15, 2012

Najina Ciba je prvak

V nedeljo je v Slovenj Gradcu potekala mednarodna razstava psov in prvič je moj Nejc peljal pokazat tudi najino Cibo. Moram se pohvaliti postala je kar dvakratni prvak - prvak razreda mladih in prvak pasme. Kar poglejte jo, kdo ne bi imel rad takale lubike.
Priznati moram sicer, da jo sama kar malo razvajam in da sem menda do nje preveč popustljiva, zato ima Nejc v pasji šoli z njeno poslušnostjo malce težav, sama pa pravim, da je še mlada in zato igrivo razigrana ter da je pač babika in ji ne gre zameriti, če uboga malce po svoje. Ima pač svoj karakter in voljo :o), kajne?
Konec maja jo čaka v pasji šoli še izpit in sama verjamem, da ga bo opravila. Nejca pa malo skrbi. :o)
Po osvojeni nedeljski lovoriki tak strah komentiram takole - Če ni najbolj poslušna in pametna - je pa lepa! :o)
Naj bo torek nasmejan.

sobota, maj 12, 2012

Cvetlični sejem in Sonja

Danes je bil v Velenju Cvetlični sejem. Zadnja leta se ga udeležujem tudi sama, tako peklensko vroče kot je bilo letos pa menda še ni bilo. Bilo je lušno in veselo.  Taki občasni sejmi mi pridejo kar prav, saj me spodbudijo k ustvarjanju zaloge - ki ponavadi pride prav, vendar mi zanjo vedno zmanjkuje časa. Saj ste opazile v zadnjem času kar nekaj objav mojih punčk?
Tudi danes vam predstavljam eno (nekaj pa jih še čaka na objavo), ki je bila narejena v ta namen - Sonjo.
Naj vam mala nasmejanka polepša deževno nedeljo. Meni je dež popoldne kar prijal. Sem malce počivala.


petek, maj 11, 2012

Minka

In že je tu drobcena Minka. Minka je zvedava deklica, ki obožuje knjige, pisano besedo in pesmice. Romantična deklica je. Rada prebira pravljice. Ob branju vstopa v drugi svet, trpi z junaki in se veseli z njimi.
Minka je pravi knjižni molj.

sreda, maj 09, 2012

Natalija

Natalija je nova v naši družini. Vedno nasmejana skuštranka je prava navihanka. Hitro vas lahko spravi v dobro voljo, s kakšno izmed svojih nagajivosti pa tudi v slabo, vendar jo s svojim nasmehom v hipu prežene.
Mala lepotička se že veseli svoje nove mame.

torek, maj 08, 2012

Ana

To je Ana. Prikupna zelenooka deklica s kitkami ima rada sonce, naravo in smeh.V pikasti oblekici seje veselje okoli sebe, zato jo moraš imeti preprosto rad.

petek, maj 04, 2012

Tereza je tu!

Prvomajski prazniki so minili. Tokrat delovno. Menjava strehe je kar zapleten projekt, vendar sva jo s pomočjo prijateljev uspešno končala. Šivala sem te praznike bolj malo, saj mi je pokornost odpovedala moj šivalna prijateljica - mašinca - oziroma se je odločila, da bo praznike prestavkala. Dobim jo v ponedeljek. Upam, da popravljeno. Sem pa medtem usposobila staro singerico in nastala je tale deklica - Tereza.
V Velenju bo namreč 12. maja potekal tradicionalni cvetlični sejem in če se ga želim udeležiti (prijavila sem se že) bo potrebno malce obnoviti zalogo.

Preživite krasen popraznični vikend.