četrtek, julij 29, 2010

Angelčki drugič

Tile malce hladnejši  in deževni dnevi so kot nalašč za sedenje pri šivalnem stroju. V zadnjih dneh je nastalo še nekaj angelov varuhov, ki bodo prijazno čuvali družine mojih prijateljev.


sreda, julij 28, 2010

Poletje na travniku

Torki v poletju so v našem mestu travniško obarvani. Letos že tretje leto diši po nostalgiji.

Ste tudi vi preživljali poletja pred blokom (ali domačo hišo) na pisanih dekicah, s prijatelji ..., kjer smo se igrali od jutra do večera. Sama se spominjam, da smo se s sosedovimi puncami igrale s punčkami, kuhale v izpraznjenih konzervah, ko smo bile večje, smo v teh poletjih družno prebirale prve dr. romane ... Skratka bilo nam je lepo.

In tudi v našem mestu se zadnja tri leta dogajajo pisana poletja na travniku. Na zelenici v samem središču mesta se namreč odvija



Naj se kar na začetku pohvalim. Napis, ki vihra na prizorišču je moje delo. (Iz pisanega blaga sem izrezala črke in jih prišila na kuhinjske krpe, na vrvico med dvema drevesoma pa so obešene z lesenimi ščipalkami za perilo.)

Dogajanje je idejno postavila moja sestra Andreja, in ker zna fajn pisati, bom o tem, da vam povem kaj Poletje na travniku je, kar prepisala njene besede:

Prijetna zelenica v senci starih mestnih dreves ob torkih zaživi čisto svoje življenje. Malo zadiši po nostalgiji. Poletje, pisane odeje, kratki rokavi, veliko zabave, poletnega branja, razburljivih pravljic, zanimivih junakov, novih znanj ... to je Poletje na travniku!

Osnovna nit dogajanja je spoznavanje kulture preko igre, ustvarjalnic, branja ... spomniti meščane, da lahko preživijo prijetne počitniške dni - čas sonca in smeha - čeprav doma, v mestu, pa vendarle v naravi. Velenje namreč skriva veliko prijetnih zelenih kotičkov, ki so kot nalašč za takšna druženja.


Tako so v tem poletju otroci in njihovi starši že spoznavali svet slikarjev, kiparjev, lutkarjev in gledališča. Čaka pa jih še mavrični svet tiska in knjig, plesa ...
Obiskovalci pa lahko tudi le poležijo, uživajo v sončnih žarkih, poklepetajo s prijatelji, se poigrajo, rešijo kakšno križanko in prebirajo knjige ter časopise.

Pa naj govorijo fotografije (iz arhiva Festivala Velenje):





















ponedeljek, julij 26, 2010

Spoznajte Marjetico

To je Marjetica.

Bonbonček - Marjetica. Danes je pripotovala v svoj novi dom - k Odmevom srca.
Vem, da ji bo tam zelo, zelo lepo!

nedelja, julij 25, 2010

Moja prva blog nagrada

Še vedno mi zmanjkuje časa. Se vam po dopustu tudi to dogaja?
 V času odklopa ste me Hrandica, Cvjetna vila in Mimoza rezveselile z mojo prvo blog nagrado.
HVALA, PUNCE! 
Ko bi ve vedele, kako sem je bila vesela in kako sem ponosna!

Poklanjam jo vsem, ki obiskujete moj blog, ki pustite kakšen komentar in ki me z vašo kreativnostjo spodbujate k ustvarjalnosti.


ponedeljek, julij 19, 2010

In punčka potuje k ...

Tako, pa sem doma. Dopust prekratek ...
Končno sem prišla tudi do bloga. Najprej en velik hvala za vse vaše komentarje.

Danes sem končno žrebala. Uporabila sem kar Random.com. Prejela sem 18 vaših odgovorov, no 19, samo sestrica tebe nisem štela zraven, saj veš, sorodniki naj v nagradnih igrah ne bi sodelovali ;o).

In računalnik je izžrebal

Punčka (objavila jo bom, ko bo pri prejemnici) torej potuje k Odmevom srca. Mi lahko pošlješ svoj naslov na mail?

Dolgujem še ime moje najljubše pravljice. To je bila zbirka pravljic Žalostna kraljična.

Še danes jo rada vzamem v roke.