torek, avgust 23, 2011

Dopust in bonbonček

Tako, vse je spakirano, samo še par minutk naju loči do odhoda. Še hiter adijo tudi tukajle. Do 4. septembra.
Ker pa sem v tem mesecu dosegla 25.000 obiskovalcev (hvala vsem) in svojo letošno 100 objavo, za čas mojega dopustovanja razpisujem bonbonček - eno izmed mojih punčk.
In kaj morate storiti?
Nič drugega kot malce pobrskati po mojem blogu in pod tole objavo napisati, katera punčka (ali fantek), ki sem jih do sedaj sešila, vam je najbolj všeč. Aja, pa če še niste moj spremljevalec, se vpišite mednje.
Ne bo pretežko, kajne? Vrnem se 4. septembra, žrebanje pa sledi 5-tega.
Uživajte, jaz se svojega odklopa veselim.

nedelja, avgust 21, 2011

Metuljčica

Še ena avgustovska lepotička se vam predstavlja. Zaradi metuljčkov na oblekici sem jo poimenovala Metuljčica. Drobna in nežna punčka je. Z rdečimi čopki tudi malce navihana.

Ugotavljam, da sem kar pridna letošnji avgust. Kljub temu, da dopust šele prihaja, sem bila polna energije, res pa je, da mi jo moje ustvarjalno delo ponavadi daje.
Lepo nedeljo.

sobota, avgust 20, 2011

Pri nas že diši ...

Danes zjutraj v naši kuhinji že diši. Ker se odpravljava na obisk, sem spekla borovničeve mafine.


Sestavine:
- 1 jajčka
- 15 dag sladkorja
- 1 dcl mleka
- 1,5 dcl olja
- 1 vanilij sladkor
- 20 dag moke
- pol pecilnega praška
- borovnice po želji
Najprej zmešaš jajčko s sladkorjem in vanilijem dodaš malo mleka in olja, potem dodaš moko s pecilnim in še preostanek mleka in olja. Ko je masa gotova vmešaš še borovničke, jaz sem kar zmrznjene.
Naliješ v modelčke, pečeš približno 25 min na 180°. Sama sem jih dobila 36 (malih).

petek, avgust 19, 2011

Pike, pike, pikice

Po seriji punč še nekaj toaletk. Tokrat pikasta kompleta. V rdeči in modri barvi.
Zdaj pa res že odštevam dneve do dopusta. Še 5x grem spat in morje ....

sreda, avgust 17, 2011

Romantična črnolaska

Tale črnolasa lepotička je danes že v Ljubljani. Ime jih je Janica. Rada se oblači v nežne vzorčke, zato je njena oblekica posuta z drobnimi vrtnicami, z volančkom na robu. Romantična v svojem srcu najraje sanjari in prebira knjige. Njena najljubša pisateljica je Jane Austen, po kateri je tudi dobila ime.

nedelja, avgust 14, 2011

Nedeljska Nejka

Naj vam na današnjo prekrasno nedeljo predstavim Nejko. Nejka je modrooka rdečelaska v rdečepikasti oblekici, ki se zelo lepo zavrti, če malce zapleše. Prijazen nedeljski deklič, ki ima najrajši mucke.

sobota, avgust 13, 2011

Danes za kosilo - musaka

Se mi zdi da že celo večnost nisem delala musake. Danes pa sem jo naredila za kosilo. Zraven pa velika skleda zelene solate.
Musako delam iz surovega krompirja in mletega mesa. In ker sem že v štartu obljubila kakšen recept, pa se mi zdi, da jih objavljam premalo - sicer redno kuham, vendar se mi zdijo vse stvari preveč običajne za objavo na blogu, pa še pofotkati jih ponavadi pozabim.
Torej danes "musaka po moje".
Potrebujemo:
- 70 dag krompirja,
- pol kg mletega mesa,
- mala čebula,
- zrno česna,
- malo olivnega olja ali kakšna druga maščoba
- sol, poper
- kisla smetana,
- jajčka.

Krompir olupim in narežem na tanke lističe, meso, malo čebule, česen, solim in popopram, popražim na malo olivnega olja, tako da se meso ne naredi v kepice. Potem  z olivnim oljem malo namažem pekač, zložim plast krompirja, malo posolim in popram, potem plast mesa in še ena plast krompirja,  Pečem v pečici na 180 stopinj 45 minut.V skodelici zmešam dve žlici kisle smetane in jajčko, danes sem naribala še sir. Po 45 minutah pečenja musako prelijem s to mešanico in še malce nazaj v pečico, da se zgoraj lepo zapeče.  Predno postrežem, jo pustim stati cca 15 minut, "da se odogne" je rekla moja stara mama.
Moja danes odlično diši.

petek, avgust 12, 2011

Spoznajte jo, Savino - Savino balerino

Savina balerina je Sabrinina sestrična. Oblečena v roza, z navihanim nasmehom na obrazu. V sončnem poletnem popoldnevu se je kar naprej vrtela in poplesavala. Komaj sem jo preprosila, da je za trenutek sedla in mi malce pozirala. Opazite, kako so jo srbele nožice, saj je bila tako nestrpna, in je želela nadaljevati s svojim poplesavanjem. Ob tem si je rahlo popevala in se veselila sončka ...

sreda, avgust 10, 2011

Tile pa so danes že na Nizozemskem

Angelski trio, ki sem ga naredila v petek, je danes zagotovo že na Nizozemskem. Sem kar ponosna nase. Moram priznati.

torek, avgust 09, 2011

Sabrina balerina

In že je tu Sabrina balerina. Fotkana čisto pred tem, ko je odšla s svojo novo mamo, ki je je bila nadvse vesela. Po moje obe že veselo poplesavata na zelenici pred novim domom in se imata lepo.

nedelja, avgust 07, 2011

Spominčica

Poletje letos res ni prevroče in ker me dopust še čaka, kar nekaj popoldnevov preživljam za šivalnim strojem. Tako je tu še Spominčica, zaradi njenih las, ki so takšne barve kot moje najljubše cvetice. Tudi ona ima lase spete v konji repek povezane z belim svilenim trakom. Spominčica je zelo prijazna deklica, ki zelo rada sanjari.
Pa še nekaj dišečih vrečk - polnjenih s sivko.

petek, avgust 05, 2011

Vijolica in prve letošnje gobice

Pa je tu mala poletna navihanka. Vijolica ji je ime. Verjetno ni treba pojasnjevati, zakaj? :o) Poletni deklič se skriva v senci, lase ima spete v konjski repek, da je ne motijo pri igri.
Tole pa je včerajšnje presenečenje, ki mi ga je iz jage prinesel moj najdražji. Še nožka ni bilo zraven, ker so čisto nepričakovan ulov (bolje nabirka). Takih lovskih podvigov sem sama najbolj vesela. Nejc, še večkrat tako srečo! ;o)
Nekaj jih je danes končalo v ajdovi kaši z jurčki, ostale pa takole:

četrtek, avgust 04, 2011

Navihana Katra

To je navihana Katra. Živi na deželi, se podi za kokoškami, kozami in kravicami.Rada boža muco in nagaja domačemu psičku ... Je pogumna deklica, ki se ničesar ne boji.

In kaj se skriva v tehle lončkih?
Domače kiso mleko! Zadnjič mi je sestrična Marija (HVALA!) poslala domače mleko in kaj bolj paše v teh poletnih dneh kot skodelica ohlajenega domačega kislega mleka. Zato sem ga hitro nalila v posodice in komaj čakala, da se je skisalo.
Po dolgem večernem sprehodu (v zadnjem času tudi na kakšno drugo lokacijo ne le k Sv. Jedrt), v prijetnem hladu domače terase, res paše.

sreda, avgust 03, 2011

Po shrankih diši ...


Pri nas pa že dva dni diši po kisu in začimbah kot so poper, lovorov list, koprček ...
Dva dni že vlagamo kumare, pa mešano solato. Kako fino to zveni,  pri nas ji še vedno rečemo srbska.

In rezultat:


32 kozarcev vloženih kumaric



18 kozarcev srbske solate


in za konec - še malo prezrelega paradižnika, ki res ni bil več za solato, bo pa krasen na kakšni pizi ali testeninah.

Pri vas tudi kaj vlagate?

ponedeljek, avgust 01, 2011

Rozinica - za prvi avgust

Poletje se je prevesilo v drugo polovico in nasmeh na prvi avgustovski dan vam prinaša Rozinica. Drobcena, nežna deklica, ki ima rada prijazne besede, tople ljudi in veliko smeha.
S sabo prinaša prijaznost in same dobre, pozitivne misli.