torek, julij 22, 2014

Še en varuh

Moja starejša sestra in svak sta pridna uporabnika izdelkov Pisane rokodelnice. Boris in Marjeta, hvala vama! Tale angelček je danes že v Ljubljani, narejen za mojo sestro. V modrem si ga je zaželela Oblekico pa sem ukrojila tako, da jo krasi majhna medvedkova glava. Prav simpatičen je, kajne? Prepričana sem, da bo modri varuh pridno opravljal svoje delo.

ponedeljek, julij 14, 2014

Netopirček na testiranju

 To je moj prvi netopirček - prototip, ki je nastal ob prav posebnem dogodku. Že večkrat sem na blogu napisala, da delam na najboljši lokaciji daleč naokoli - v Muzeju Velenje, ki domuje na Velenjskem gradu in v petek smo imeli prav poseben dogodek, ki smo ga poimenovali Prespimo v gradu - Grajske sanje. Otroke in njihove starše smo povabili, da preživijo noč na gradu. In bilo je super. Nekaj utrinkov si lahko ogledate tukajle. Lahko pa postanete seveda tudi FB prijatelji našega Muzeja.

Tale netopirček pa je nastal prav posebej za to priložnost.Vedoželjni in pogumni otroci so si podobne namreč izdelali na samem dogodku. Sama sem sešila osnove, napolnili s polnilom, izdelali oči, usta in zobke ter jih zašili do konca pa so jih otroci. Vsi so bili navdušeni.
Kroj sem si že pred (verjetno kar leti), ko še ni bilo Pinteresta in je kraljevala Picassa, shranila, povezava pa danes ne deluje več. Malce sem ga prilagodila, glede na navdušenje otrok pa sem prepričana, da bodo postali stalni del ponudbe Pisane rokodelnice. So vam tudi všeč?

četrtek, julij 10, 2014

Kvačkarije narejene s srcem

V torek sem obiskala Vse dobro iz Nitkarij. Super sva klepetali in kar žal mi je bilo, ko se je bilo treba posloviti. Njen brlog je najbolj prijazen in topel kotiček, kar občutiš že, ko vstopiš vanj. Za slovo pa sem dobila še tole krasno darilo - njene kvačkarije, za katere lahko rečem, da so zagotovo narejene s srcem. Vse dobro, HVALA! Upam, da se kmalu spet vidiva.

torek, julij 08, 2014

Očalasti pingvinčki



Na I. Osnovni šoli Celje so potrebovali pingvinčke. Take z očali. In Urška iz Urškinega raja se je prijazno spomnila name in me priporočila. Urška, HVALA!  Predno so učenci z mentorico odpotovali v Španijo, sta nastala tale dva. Tik pred zaključkom šole pa še tile trije.
Očala sem jim naredila kar iz kosmate žičke. So pravi učenjaki s temile očali, kajne?

nedelja, julij 06, 2014

Pa se je pričela sezona ...

... gobarjenja, namreč. Včerajšnjih šest je bilo za seme. Tole pa je približno polovica današnje bere mojega Nejca, ki je največji frajer na celem svetu in še drugje! :o) In zdaj se z njegovo bero malo važim še jaz.

petek, julij 04, 2014

Nove nakupovalke


Kot sem že zapisala, nekaj zaloge si je potrebno narediti. In tukaj so že štiri nove eko-nakupovalke. Moje favoritke danes so pikapolonice. Kateri vzorček izmed teh štirih pa je vam najbolj všeč?

sreda, julij 02, 2014

Pingvinja druščina


Sem danes ugotovila, da tele pingvinje druščine, ki je že zdavnaj odšla iz mojega gnezda, še nisem pokazala. In ker je nujno da sešijem nekaj zaloge, jih pokažem še tukajle (tudi zato, ker mi je tale blog tudi super arhiv :o) in je prav, da jih pokažem).
Sem pa včeraj ugotavljala, da je skrajni čas, da se ponovno malce bolj načrtno spravim za svojo mašinco in obnovim zaloge. Skrajni čas.

V mojem rodnem mestu bi morali jutri praznovati rudarski praznik in ker sama izhajam iz rudarske družine, me trenutna situacija naših rudarjev kar malo žalosti. Na koncu je po navadi žal vedno tako, da kratek konec vedno potegnejo nič krivi - tokrat pač naši knapi v jami. Karavana, ki je vse skupaj zakuhala, pa gre dalje. Pa še čisto nič jih ni sram!
SREČNO, RUDARJI!