ponedeljek, november 28, 2011

Moj adventni venček

Letos sem se držala tradicije.

sobota, november 26, 2011

Letošnji praznični bazar

Danes je na naši MZPM potekal tradicionalni praznični bazar. Obveznosti v službi mi niso dopuščale, da bi lahko sodelovala v pripravah tako kot lani, kljub temu pa sem uspela narediti nekaj seveda šivanih izdelkov za prodajo.

Sešila sem nekaj ptičkov - magnetkov, prejšnji petek pa sem s svojo prijateljico "mašinco" sodelovala na pripravljalnih delavnicah, kjer smo z mojo pomočjo naredili nekaj prijaznih mišk, mavrične medvedke, ki prinašajo srečo
in zadnji hit - prijazne pošastke iz flisa, ki nam pomagajo pred spanjem pregnati strahove.
Knjigo imam že kar dolgo, pa sem tokrat prvič sešila eno izmed njih in glede na to, kako prijetno jih je ustvarjati, zagotovo ne bo zadnja.

Pa še nekaj naj vam pokažem za konec. Moja sestra je za bazar naredila 2 snegometra. Veste kaj je to? Prijazni snežak, ki ga postaviš na vrtu in čakaš, da zapade sneg. Ko bo sneg zapadel, ti bo pokazal, kako debela je snežna odeja.
Uživajte prvi adventni vikend. Ste svoj venček že naredile? Mene delo čaka jutri dopoldne.

sreda, november 16, 2011

Moji angelčki

"Angeli so misli ljubezni, ki nam jih pošilja Bog," sem zadnjič prebrala. Pa še kako drži. Tudi sama v angele varuhe trdno verjamem.
Že ob nastajanju tehle mojih angelčkov verjamem, da bodo prinašali dobro energijo, veselje in varnost. Da bodo pravi tolažniki in spremljevalci. S svojo mehkobo in prijaznostjo kar kličejo po objemih.

ponedeljek, november 07, 2011

Medvedki

Ta vikend sem se udeležila sejma v Gotovljah. Bilo je lušno. Pravo jesensko vzdušje. Obiskala me je tudi moja lubica in skupaj sva takole pozirali.

In ker mi je zmanjkalo dišečih medvedkov, je bilo potrebno zašiti nekaj novih.

petek, november 04, 2011

Danes sem vlagala ... srečo

Pred leti nas je moja sestra obdarila s prikupnimi darilci - vloženo srečo. In ker mi je prijazno dovolila, da jo posnemam in malce izpopolnim njeno idejo, sem danes vlagala srečo.
Kar nekaj kozarčkov sem uspela narediti.
Naj bo tudi vaš vikend poln sreče!

sreda, november 02, 2011

Jesenske miške

Takale jesenske miške smo delali na zadnji muzejski ustvarjalnici. Takrat si nisem imela časa izdelati svoje. Sem bila raje "nadzorni" pri peki kostanja. Danes pa sem poiskala nekaj starih nogavičk in ostankov filca. Zelo lušno jih je delati. Takole zvedavo zrejo v svet.
Odlična ideja, kako porabiti nogavičke, ki ostanejo brez para.
Potrebujemo le:
- nogavičko,
- nekaj ostankov filca,
- polnilo,
- gumico,
- oči migice ali gumbke 
- sukanec in šivanko ter seveda škarje.  ;o)
Nogavičko napolnimo s polnilom, tako da oblikujemo telo, spnemo z gumico in oblikujemo repek. Iz filca izrežemo krog, ki ga napolnimo s polnilom in oblikujemo ter zašijemo v smrček, iz filca izrežemo še brčice in jih skupaj s smrčkom prišijemo na miško. Iz filca izrežemo še ušesa in jih prišijemo. Prilepimo oči migice ali zašijemo dva gumbka za oči.
In miška je gotova.
Mogoče bo v teh daljših jesenskih in zimskih večerih čas, da si naredite svojo. Prepričana sem, da vam bo uspelo.