torek, februar 21, 2012

Mamini krhki flancati

Flancati so pri nas poleg krofov (ki pa smo jih ponavadi do pusta že vsi siti) tipično pustno pecivo. Moja mama speče odlične flancate zato danes, namesto krofov objavljam njen recept.

Potrebujemo:
1 kg moke,
10 jajc,
sladkor v prahu za posip.

Iz moke in jajc umesimo testo kot za rezance in ga pustimo stati cca 2 uri. Nato ga tanko razvaljamo in izrežemo  trakce primerne velikosti, ki jih na sredini prerežemo. Ocvremo v vročem olju in še tople posujemo s sladkorjem v prahu.

Vesel pust!

6 komentarjev:

  1. A veš, da ti ne verjamem da so dobri. Bi morala probat :P Njamnjamnjam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgledajo slastno in hvala za babičin recept - to so zlata vredni recepti ...

    Vse dobro ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Njama, bi zdejle zmazala enega :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. No, zdaj ob kavici bi ravno en pasal :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa so res bili dobri - Moi, lahko potrdim. Sem jih jaz probala. ;o)

    OdgovoriIzbriši