Flancati so pri nas poleg krofov (ki pa smo jih ponavadi do pusta že vsi siti) tipično pustno pecivo. Moja mama speče odlične flancate zato danes, namesto krofov objavljam njen recept.
Potrebujemo:
1 kg moke,
10 jajc,
sladkor v prahu za posip.
Iz moke in jajc umesimo testo kot za rezance in ga pustimo stati cca 2 uri. Nato ga tanko razvaljamo in izrežemo trakce primerne velikosti, ki jih na sredini prerežemo. Ocvremo v vročem olju in še tople posujemo s sladkorjem v prahu.
Vesel pust!
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
A veš, da ti ne verjamem da so dobri. Bi morala probat :P Njamnjamnjam!
OdgovoriIzbrišiIzgledajo slastno in hvala za babičin recept - to so zlata vredni recepti ...
OdgovoriIzbrišiVse dobro ...
Njama, bi zdejle zmazala enega :-)
OdgovoriIzbrišiNo, zdaj ob kavici bi ravno en pasal :))
OdgovoriIzbrišiPa so res bili dobri - Moi, lahko potrdim. Sem jih jaz probala. ;o)
OdgovoriIzbrišido sem dišijo :)
OdgovoriIzbriši