Vsako leto pripravim kar dobro ozimnico. Tega me je naučila še mami in čeprav v zadnjem času menda vlaganje ni zelo popularno, ker se dobijo konzerve že zelo poceni, jaz to še vedno počnem. Vsaj vem, kaj jemo. Tako sem letos vložila že češnje, stročji fižol, kumarice, čaka me še srbska solata, paradižnik, rdeča pesa, slive ... pa upam, da bo tudi kaj gob.
Izmed vsega se mi zdi, da so na letošnjem vrtu še najbolje obrodile bučke. Vsaj pri nas jih je toliko, da jih ne morem vseh pojesti, pa sem jih poskušala vložiti. In sedaj, ko sem poskusila, kakšen bo shranek (meni je odličen - bučke so čvrste) delim recept tudi z vami.
Čisto preprost je - vložim jih enako kot kumare:
1 l kis za vlaganje
3 l vode
3 žličke soli
1 žličko sladkorja
Vse to zavremo.
V kozarce pa damo narezane bučke (kockice velike cca 2 cm), začimbe za vlaganje kumaric, lovor, malo šalotke in zalijemo z vrelim kisom. Kozarce zapremo in zavijemo v brisačo, da se počasi ohlajajo. Danes me čaka druga runda.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Odlično, krasna priprava ozimnice.
OdgovoriIzbrišiDober tek, ko jih boste odprli.
Njami
lp Tamara
Pridna. Se strinjam, da je bolj ziher jesti domače, pa še boljši okus ima. Bučke so res dobre, mi dodamo še baziliko.
OdgovoriIzbrišiSimona se čisto strinjam s teboj! Tisto kar doma vložiš veš kaj boš jedel.Jaz bučke vložim kot kompot in je čudovit. Želim ti, da je tvoja shramba polna domačih dobrot:)
OdgovoriIzbrišiLp Danica
Pridna. Sicer jaz skuham samo kakšno marmelado,..pa to samo zato, ker nimam shrambe,...drugače, ja, definitivno ima človek boljši občutek, ko nekaj sam naredi in potem, ko to ješ.
OdgovoriIzbrišiPridna :) Tudi pri nas stalno nekaj "ozimujemo" :) Sadje, zelenjava.. Ves čas nekaj kuham in mi ni škoda časa, saj vem, da bomo pozimi zdravo jedli.
OdgovoriIzbrišiTudi jaz sem ta teden vlagala bučke. Jih po podobnem receptu, kot si ga ojavila ti.
OdgovoriIzbrišiVšeč mi je, ko se iz roda v rod prenaša veselje do doma pripravljene ozimnice. Pridna in dober tek!
OdgovoriIzbrišiPridna in hvala za recept, ki ga še nikoli nisem uporabila! Bo treba probat tudi vložene bučke :-))
OdgovoriIzbrišiNjami, bi pa jaz recept za slive, ker jih bo letos pri nas dosti....
OdgovoriIzbrišio tole z bučkami se pa dobro bere. bom naslednje leto probala ker letos nimam dobaviteljev bučk :)
OdgovoriIzbrišimi vsi nosijo samo paradižnik
Hvala za recept. Bom poskusila. Tudi pri nas je namreč letos veliko bučk. Sicer ne vlagam veliko zelenjave, zato pa kuham marmelade, sadne sokove in paradižnik :-) In ja, ni računice, je pa dobro :-)
OdgovoriIzbrišiO kako si pridna ... tudi pri nas so na sporedu v kuhinji shrankarije :o))) Tole z bučkami pa bom tudi jaz poskusila ... Hvala za recept ...
OdgovoriIzbrišiObjem ...