sreda, avgust 14, 2013

Vložene bučke

Vsako leto pripravim kar dobro ozimnico. Tega me je naučila še mami in čeprav v zadnjem času menda vlaganje ni zelo popularno, ker se dobijo konzerve že zelo poceni, jaz to še vedno počnem. Vsaj vem, kaj jemo. Tako sem letos vložila že češnje, stročji fižol, kumarice, čaka me še srbska solata, paradižnik, rdeča pesa, slive ... pa upam, da bo tudi kaj gob.
Izmed vsega se mi zdi, da so na letošnjem vrtu še najbolje obrodile bučke. Vsaj pri nas jih je toliko, da jih ne morem vseh pojesti, pa sem jih poskušala vložiti. In sedaj, ko sem poskusila, kakšen bo shranek (meni je odličen - bučke so čvrste) delim recept tudi z vami.

Čisto preprost je - vložim jih enako kot kumare:
1 l kis za vlaganje
3 l vode
3 žličke soli
1 žličko sladkorja

Vse to zavremo.

V kozarce pa damo narezane bučke (kockice velike cca 2 cm), začimbe za vlaganje kumaric, lovor, malo šalotke in zalijemo z vrelim kisom. Kozarce zapremo in zavijemo v brisačo, da se počasi ohlajajo. Danes me čaka druga runda.

12 komentarjev:

  1. Odlično, krasna priprava ozimnice.
    Dober tek, ko jih boste odprli.
    Njami
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridna. Se strinjam, da je bolj ziher jesti domače, pa še boljši okus ima. Bučke so res dobre, mi dodamo še baziliko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Simona se čisto strinjam s teboj! Tisto kar doma vložiš veš kaj boš jedel.Jaz bučke vložim kot kompot in je čudovit. Želim ti, da je tvoja shramba polna domačih dobrot:)
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  4. Pridna. Sicer jaz skuham samo kakšno marmelado,..pa to samo zato, ker nimam shrambe,...drugače, ja, definitivno ima človek boljši občutek, ko nekaj sam naredi in potem, ko to ješ.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pridna :) Tudi pri nas stalno nekaj "ozimujemo" :) Sadje, zelenjava.. Ves čas nekaj kuham in mi ni škoda časa, saj vem, da bomo pozimi zdravo jedli.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi jaz sem ta teden vlagala bučke. Jih po podobnem receptu, kot si ga ojavila ti.

    OdgovoriIzbriši
  7. Všeč mi je, ko se iz roda v rod prenaša veselje do doma pripravljene ozimnice. Pridna in dober tek!

    OdgovoriIzbriši
  8. Pridna in hvala za recept, ki ga še nikoli nisem uporabila! Bo treba probat tudi vložene bučke :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. Njami, bi pa jaz recept za slive, ker jih bo letos pri nas dosti....

    OdgovoriIzbriši
  10. o tole z bučkami se pa dobro bere. bom naslednje leto probala ker letos nimam dobaviteljev bučk :)
    mi vsi nosijo samo paradižnik

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala za recept. Bom poskusila. Tudi pri nas je namreč letos veliko bučk. Sicer ne vlagam veliko zelenjave, zato pa kuham marmelade, sadne sokove in paradižnik :-) In ja, ni računice, je pa dobro :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. O kako si pridna ... tudi pri nas so na sporedu v kuhinji shrankarije :o))) Tole z bučkami pa bom tudi jaz poskusila ... Hvala za recept ...

    Objem ...

    OdgovoriIzbriši