ponedeljek, maj 24, 2010

Nedeljsko dopoldne na Kavčnikovi domačiji v Zavodnjah

Včeraj je bila delovna nedelja. Pa kljub temu krasna. Z mladimi muzelaci smo se dobili na Kavčnikovi domačiji v Zavodnjah, kjer smo se skupaj veselili pomladi.

Med vsem pomladno ustvarjalnim dogajanjem (ki ga je pripravila moja sestra), sem skupaj z otroki spletala pomladne venčke.



Čisto preprosto je. Za začetek vzameš tri lepotičke z belimi cvetovi in iz pecljev začneš spletati kitko, vsake toliko dodaš nov cvet, vmes malce pomeriš (da bo venček na glavo lepo sedel). Zaključiš tako, da peclje vpleteš (oviješ) v  že spleten del.

Spletanje venčkov me je vrnilo v čas otroštva in pomladnega veselja. Zagotavljam vam, da bo pomladni sprehod po cvetočih travnikih s takim venčkom na glavi še lepši. Žal  prevečkrat pozabimo, da nam takšne drobne stvari mnogokrat polepšajo dan.

Pa naj vas na koncu še povabim na našo Kavčnikovo domačijo.


(Fotko sem si sposodila na www.slovenia.info.) Več o tej, preko 400 let stari dimnici, pa si lahko preberete na http://www.muzej-velenje.si/razstave/kavcnik/index.php 

Samo še tole - tale krasotica v še bolj krasnem loncu pa (med drugimi v lonce posajenimi rožami) krasi njen vhod.


3 komentarji:

  1. MI je žal, da sem bila v Krmelju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Simona,

    zelo, zelo sem vesela, da me je danes doseglo povabilo in novica, da imaš blog. Z velikim navdušenjem te pozdravljam med blogericami in se veselim vsake tvoje objave.

    Punčke tvoje Pisane rokodelnice so prečudovite.

    Obožujem marjetice in venčke iz njih in obožujem rdeče z belimi pikami - me je Dreja danes prav požgečkala po duši s tema dvema fotografijama :o)))

    Zdaj pa ti moram dati še domačo nalogo, da izvedeš pritisk in potisk za rojstvo Drejinega bloga :o)))

    Zares lepo in radi se imejmo in veliko se smejmo :o)))

    Odmevčica ...

    OdgovoriIzbriši
  3. mala moja tole je pa prav dobra ideja, punčke so prav prekrasne, upam da se jih bo dalo kupiti vso srečo pri tvojem delu

    OdgovoriIzbriši