|
Brezglutenski kruhki |
Jesenska viroza me je položila v posteljo. Danes sem že malce bolje in čas je, da napišem tudi kakšno objavo. Konec tedna sem pekla brezglutenske piškote za mojo mamo. Celiakijo so ji diagnosticirali pred dobrimi tremi leti. In ker imam zadnje čase sama zelo podobne simptome, imam napotnico za pregled tudi sama. Se kar malce bojim naročiti.
No pa spet k bistvu objave. Mogoče pridejo komu recepti prav.
Kruhki
250 g kokosove moke
120 g čokolade v prahu
100 g zmletih orehov
250g sladkorja v prahu
3 jajca
Rumenjake ločimo
od beljakov, orehe, kokosovo moko, čokolado in polovico sladkorja
zmešamo, dodamo sneg iz beljakov. Iz mase naredimo kroglice in jih
povaljamo v sladkorju v prahu, polagamo na peki papir in pečemo 5-8
minut na 200°, oziroma dokler piškoti ne razpokajo.
Kokosovi poljubčki
12,5 dag masla
20 dag sladkorja
malo limonine lupinice
2 celi jajci
za noževo konico pecilnega praška
20 dag kokosove moke
20 dag brezglutenske moke
Maslo, jajci in sadkor penasto umešamo, nato dodamo vse
sestavine in premešamo. Testo pride zelo "pacasto", zato sem sama polagala
testo na peki papir z žličko, ni se dalo delati kroglic. Pečemo tako
dolgo da pecivo postane zlatorumeno na 170-180 stopinjah.
Lepa jesen po moje še pride. Saj ne moremo kar v zimo, kajne?
Vesela sem zate, da ti gre bolje. Upam, da pri tebi ne bodo potrdili enake diagnoze kot so mami.
OdgovoriIzbrišiPiškoti zgledajo mamljivo slastni.
Vse dobro!
Čim hitrejše okrevanje
OdgovoriIzbrišiin kar se celjakije tiče-nikoli se ne predajta
volja vedno najde pot
pogumno
piškotki so fenomenalni-tudi jaz bi enega
lp Tamara
Jesenske viroze so kar tečna stvar. Jaz se jim še kar uspešno upiram. Tile piškoti pa zgledajo slastno. Nikar se ne boj iti k zdravniku. Saj bo vse v redu :-)
OdgovoriIzbrišiUpam, da se kmalu pozdravis, da bos lahko uzivala v jeseni. Piskotki pa zgledajo slastno.
OdgovoriIzbriši