torek, marec 01, 2011

Pust, pust, krivih ust

Do letošnjega pusta je natančno en teden in tale prvi teden v marcu bo tudi na mojem blogu pustno obarvan. Zakaj? Tisti, ki me poznate, veste, da so pustni kostumi moja velika ljubezen že veliko let. Sem  razmišljala - verjetno sem dvajsetletnico te ljubezni že praznovala. Zanimivo, ker se kot otrok nisem ravno rada maskirala in ker je moj ati iz Ptuja, sem se v tem pustnem času tudi kurentov, če smo jih srečali, vedno bala. 
Skratka zgodba šivanja pustnih kostumov se je pričela z mojim sinom. Rojen je v februarju in prvi rojstni dan je praznoval ravno na pustno nedeljo. Pa ni se hotel namaskirati. Niti pustnega metuljčka si ni hotel nadeti.
Tako mu prvega kostumčka nisem zašila za pusta - ampak za prvi Pikin dan, ki je bil v Velenju septembra 1990. Pa še obema sosedama zraven.
Sešila sem jim predpasničke, naredila lasulje in takole simpatično so izgledali.

Prvi resen pustni kostum pa je bil žabji kralj za mojega sina (fotko moram še poskenirati) in tale simpatični mali piščanček (za prijateljevo nečakinjo).
In s tem se je moja "pustno kostumska" zgodba pričela. V vseh teh letih sem zagotovo zašila preko 300 pustnih kostumov in najzanimivejše, oz. najlepše vam bom v tem tednu pokazala (vsaj tiste, ki imam pofotkane). Upam, da bo tudi tale moj pustni teden in pustki na blogu pomagal, da se bo zima čimprej poslovila.

7 komentarjev:

  1. A kako lijepe male maškarice, kod nas je upravo sezona maškara u punom jeku. Vjerujem da će tvoje male maškarice svugdje plijeniti pažnju jer imaju prekrasne kostime.
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Oooo.. toliko kostumov... 300?
    Noro.
    Komaj čakam, da jim še kaj vidim.
    HuH! moj poklon za toliko kostumov. Jaz to že dolga leta ne počnem več. Pa še takrat ko sem, je bila to bolj nuja, kot pa veselje.

    OdgovoriIzbriši
  3. To pa se mi zdi super, da boš naredila takšno kronologijo svojih kostumov. Se že veselim :) Tili prvi so taki cort.

    OdgovoriIzbriši
  4. 300 ?????
    Vau, kako osupljiva številka. To si bom pa z veseljem ogledala, upam, da ti uspe pregnati zimo, je imam tudi jaz že dovolj ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uuauu 300??? Noro, male pika nogavičke so res cartkane..se veselim nadaljevanja :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Si napisala 300?? Uf daj hitro kaj pokaži, sem že nestrpna☺

    OdgovoriIzbriši
  7. Great information. Lucky me I discovered your blog by chance (stumbleupon).
    I've book marked it for later!

    Take a look at my site :: ford ranger forum

    OdgovoriIzbriši