Janja, HVALA!
Za testo potrebujemo:
- 2 dcl vode
- 70 g margarine
- 100 g fine moke
- ščep soli
- 3 jajce
Margarino stopiš v vodi in pustiš, da zavre. Dodaš sol, moko in in mešaš dokler ne odstopi od posode. Ohladiš do mlačnega, nato dodajaš eno za drugo še jajca. Nabrizgaš majhne kupčke na peki papir in pečeš 40 minut na 170 stopinj.
Za kremo pa potrebujemo:
- 1/2 l mleka,
- 120 g sladkorja,
- 1 vanilij sladkor,
- 3 jajca,
- 90 g ostre moke,
- 250 ml smetane,
- 1 žlička ruma.
Ko je testo dobro ohlajeno, ga previdno razrežeš z nožem za kruh in nabrizgaš vanilijevo kremo, ko je hladna pa še smetano.
Odlično so uspele in več kot polovico jih tudi že ni več. Vsi so jih pohvalili.
Dober tek!
Izgledajo tako slastno, da sem si jih tudi jaz zaželela (:
OdgovoriIzbrišiDober tek!
Mmm, slastno ...... diši do Ljubljane :)). Lp
OdgovoriIzbrišiJa, pa še postopke kažeš! Proti koncu sem že komaj požirala sline. Krasne so, verjamem da tudi zelo dobre!
OdgovoriIzbrišiKak super so ti uspele!!!
OdgovoriIzbrišiPriznam, da so meni smao v prvo, ko sem jih delala. Ko sem se jih spet lotila, se mi je podrekalotesto. V glavnem .... nikoli niso bile tako lepe kot prvič. Še veliko tako lepih princesk ti želim.
Ps: mmmm .... kako bi sedajle eno ali dve pojedla.
Njam, njam kako dišijo. Zgleda, da so s topile v ustih;)
OdgovoriIzbrišiah:))....ja svratila pogledati tvoj blog ni ne sluteći da imaš ovakav doček za goste:)))....jel ostala bar jedna za mene,izgledaju jako slasno:)))).....sad me peče savjest,zaista dugo nisam radila princez krafne a moj mlađi sin ih obožava:)).....a i ja:))....
OdgovoriIzbrišiM...
Mmmmm, njami!! Samo enkrat sem delala paljeno testo, pa sem imela skor muskelfiber!! Do sem diši!
OdgovoriIzbrišiSuper ti je ratalo!!! In veramem, da so jih sladokusci pojedli z užitkom :) Tudi jaz bi zdajle pojedla kakšno ;)
OdgovoriIzbrišiaaa, kako bi sedaj eno.
OdgovoriIzbrišiČeprav ne smem gledati in okušati sladke stvari bi se sedaj z veseljem posladkala z eno izmed tvojih princesk :o)))
OdgovoriIzbrišiOh, pa daj no! Princeske so tiste vrste sladica, kjer ne moreš ostati le pri eni. Pravi "strup" za ženske :)).
OdgovoriIzbrišiImej lep začetek tedna...♥
Mmhmhm kako bi zmazala eno zdajle.Prekrasne so, jaz sme jih do zdaj pekla menda 2.Bo treba spet malo poskusit :-)
OdgovoriIzbrišimmmmm .... se mi tako cedijo sline, da bi potrebovala slinček :)))
OdgovoriIzbrišiJaz sem pred leti velikokrat pekla princeske. Ne samo da so zelo dobre, še zelo priročne so, saj jih vzameš toliko, kot ti paše in se ne režejo na kose kot kremšnite.
Pa vendar ... ko sem jih pekla prvič, v OŠ pri gospodinjstvu, so bile neverjetno velike - samo takrat in nikdar več. Kasneje so bili to mini kupčki, najbolj podobni profiterolom. Še vedno dobri, še vedno najtaboljši, samo veliki pač ne.
No, našla sem pravo tehniko ... peka v pekaču za mafne ...
mmmm,slastno, hvala za recept.
OdgovoriIzbrišimnjami!!!
OdgovoriIzbrišiMmmmmmm, slurp, slurp. Prvi deževen dan se spravim tole sprobat. Hvala za recept.
OdgovoriIzbriši