sobota, april 02, 2011

Princeske

Danes se je dan pričel s peko princesk zato sledi tudi princeskasta objava. Recept mi je prijazno izdala sodelavka Janja.
Janja, HVALA!

Za testo potrebujemo:
- 2 dcl vode
- 70 g margarine
- 100 g fine moke
- ščep soli
- 3 jajce
Margarino stopiš v vodi in pustiš, da zavre. Dodaš sol, moko in in mešaš dokler ne odstopi od posode. Ohladiš do mlačnega, nato dodajaš eno za drugo še jajca. Nabrizgaš majhne kupčke na peki papir in pečeš 40 minut na 170 stopinj.

Za kremo pa potrebujemo:
- 1/2 l mleka,
- 120 g sladkorja,
- 1 vanilij sladkor,
- 3 jajca,
- 90 g ostre moke,
- 250 ml smetane,
- 1 žlička ruma.
4,5 dcl mleka zavreš. Posebej zmešaš rumenjake s polovico sladkorja, doliješ še preostalo mleko in dodaš ostro moko ter skuhaš kot puding, da nastane gosta krema. Čistno na koncu pa dodaš še rum, sneg iz beljakov in drugo polovico sladkorja.  
Ko je testo dobro ohlajeno, ga previdno razrežeš z nožem za kruh in nabrizgaš vanilijevo kremo, ko je hladna pa še smetano.
Odlično so uspele in več kot polovico jih tudi že ni več. Vsi so jih pohvalili.
Dober tek!

16 komentarjev:

  1. Izgledajo tako slastno, da sem si jih tudi jaz zaželela (:
    Dober tek!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmm, slastno ...... diši do Ljubljane :)). Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, pa še postopke kažeš! Proti koncu sem že komaj požirala sline. Krasne so, verjamem da tudi zelo dobre!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kak super so ti uspele!!!
    Priznam, da so meni smao v prvo, ko sem jih delala. Ko sem se jih spet lotila, se mi je podrekalotesto. V glavnem .... nikoli niso bile tako lepe kot prvič. Še veliko tako lepih princesk ti želim.

    Ps: mmmm .... kako bi sedajle eno ali dve pojedla.

    OdgovoriIzbriši
  5. Njam, njam kako dišijo. Zgleda, da so s topile v ustih;)

    OdgovoriIzbriši
  6. ah:))....ja svratila pogledati tvoj blog ni ne sluteći da imaš ovakav doček za goste:)))....jel ostala bar jedna za mene,izgledaju jako slasno:)))).....sad me peče savjest,zaista dugo nisam radila princez krafne a moj mlađi sin ih obožava:)).....a i ja:))....

    M...

    OdgovoriIzbriši
  7. Mmmmm, njami!! Samo enkrat sem delala paljeno testo, pa sem imela skor muskelfiber!! Do sem diši!

    OdgovoriIzbriši
  8. Super ti je ratalo!!! In veramem, da so jih sladokusci pojedli z užitkom :) Tudi jaz bi zdajle pojedla kakšno ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čeprav ne smem gledati in okušati sladke stvari bi se sedaj z veseljem posladkala z eno izmed tvojih princesk :o)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Oh, pa daj no! Princeske so tiste vrste sladica, kjer ne moreš ostati le pri eni. Pravi "strup" za ženske :)).
    Imej lep začetek tedna...♥

    OdgovoriIzbriši
  11. Mmhmhm kako bi zmazala eno zdajle.Prekrasne so, jaz sme jih do zdaj pekla menda 2.Bo treba spet malo poskusit :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. mmmmm .... se mi tako cedijo sline, da bi potrebovala slinček :)))

    Jaz sem pred leti velikokrat pekla princeske. Ne samo da so zelo dobre, še zelo priročne so, saj jih vzameš toliko, kot ti paše in se ne režejo na kose kot kremšnite.

    Pa vendar ... ko sem jih pekla prvič, v OŠ pri gospodinjstvu, so bile neverjetno velike - samo takrat in nikdar več. Kasneje so bili to mini kupčki, najbolj podobni profiterolom. Še vedno dobri, še vedno najtaboljši, samo veliki pač ne.

    No, našla sem pravo tehniko ... peka v pekaču za mafne ...

    OdgovoriIzbriši
  13. mmmm,slastno, hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši
  14. Mmmmmmm, slurp, slurp. Prvi deževen dan se spravim tole sprobat. Hvala za recept.

    OdgovoriIzbriši